Za sortiranje delovnih pripomočkov uporabimo voziček za orodje

Delovne pripomočke in delovna sredstva je potrebno ustrezno sortirati in razvrstiti, saj bo le tako naše delo bolj pregledno in posledično bolj produktivno. Merske delovne pripomočke je koristno shraniti v ločene predale, da ne bi prihajalo do zmede pri iskanju. Če imamo na razpolago dovolj prostora, nam bo sortiranje različnih velikosti vtičnic in priključkov prihranilo mnogo časa in nepotrebnega iskanja.

S pravilnim sortiranjem bomo natančno vedeli, v kateri predal pogledati, da bi našli iskano velikost priključkov in vtičnic. V kolikor ima voziček za orodje vgrajene predale in reže za shranjevanje in razvrščanje izvijačev in vijakov, tedaj bomo ta delovna sredstva mnogo lažje našli. Delovna sredstva je koristno ločiti tudi po jakosti in moči, zato da bomo takoj vedeli, kateri delovni pripomoček vzeti iz predala.

Sortiranje delovnih pripomočkov v zgornjih in srednjih predalih

Shranjevanje vtičnic v zgornjih predalih nam omogoča lažji dostop do teh delovnih sredstev. Poleg tega, pa zlahka preberemo oznake, ki so vidne na teh delovnih sredstvih. Ali bomo oznake in navodila na delovnih pripomočkih zlahka prebrali, je odvisno predvsem od višine zgornjega predala. Voziček za orodje, ki ima vgrajene srednje predale, je uporaben za shranjevanje in razvrščanje izvijačev, ključev, posebnih delovnih pripomočkov ter dlet. Ta delovna sredstva je smiselno natančno razvrstiti, saj jih nenehno uporabljamo.

V zgornjih predalih je na splošno dobro shranjevati tiste delovne pripomočke, katere veliko uporabljamo, vendar je pri tem smiselno upoštevati tudi njihovo težo. Pladnji z večjim številom razdelkov so zelo uporabni pri sortiranju in shranjevanju manjših delovnih pripomočkov. Pladnji so precej poceni, hkrati pa so vsestranski.

Shranjevanje delovnih pripomočkov v spodnjih predalih

Težja in bolj robustna delovna sredstva moramo shranjevati v spodnjih predalih, saj takšno shranjevanje zagotavlja večjo stabilnost in varnost celotnega ogrodja. Teža ogrodja se tako pravilno razporedi, zatorej ni nevarnosti, da bi se ogrodje poškodovalo ali se na določenem delu začelo nagibati v eno stran. Spodnji predali so idealni za shranjevanje električnih delovnih sredstev, saj jih zaradi velikosti ne moremo razvrstiti v zgornje predale. Voziček za orodje s spodnjimi predali, kjer so shranjena težja delovna sredstva, se zlahka premika po delovni površini, saj ga iz zgornjega dela lažje pomikamo naprej.

Leave a Reply

Your email address will not be published.