ULTRAZVOK TESTISOV

Moški “ponos”  je predel telesa, s katerimi se pri morebitnih bolezenskih znakih moški ne poigravajo in nemudoma odhitijo k zdravniku. Različni zoboboli, bolečine v sklepih in podobno, nekateri “mačoti” prav pogumno prenašajo. Medtem ko kakršna koli nepravilnost, ki zadeva spolni organ, pa kaj hitro privede, do obiska zdravnika, ki velikokrat pacienta napoti na ultrazvok testisov.

Zatrdline v testisih namigujejo na kar precejšnje težave. Najpogosteje predstavljajo zgodnjo fazo razvoja tumorja, ki pa lahko privede do potencialne odstranitve mod. Testisi so prav tako nagnjeni k različnim otekanjem in precej hudim bolečinam. Kakršni koli udarci v ta predel telesa, so za moškega izredno boleči, tako fizično kot tudi psihično. Poleg omenjenih težav, ki pestijo moško populacijo pa je tu še ena zelo pogosta težava, ki prav tako lahko privede do hudih zdravstvenih komplikacij. To je torzija testisov. Ta predstavlja preobremenjenost mod, ki se kaže kot rotacija mod. Gre za zelo bolečo stanje, ki v danem trenutku privede do velikih bolečin v sosednjih predelih telesa, na primer v trebuhu, želodcu, pogosto je tudi bruhanje.

Rezultat? Nujen takojšen obisk pri zdravniku. Tukaj so dobesedno štete minute. V opisanem primeru ima moški v povprečju 6 ur časa, do idealne rešitve. Po preteku omenjenega časa, je po vse verjetnosti potreben operativni poseg. Ultrazvok testisov bo v takšnih primerih bolj neuporaben, kajti tokrat ne gre za preventivni pregled. Kakšno je torej stanje, pa bolj podrobno določi zdravnik, ki lahko rotiran mošnjiček ročno obrne, žal pa velikokrat neuspešno. Posledično je potrebna operacija.

Po vsakem operativnem posegu mod, je reden ultrazvok testisov obvezen. Redno pregledovanje omogoča popolno fizično okrevanje, kar pa zadeva psihičnega okrevanja, ki je pri moških s tovrstnimi težavami precej pogosto, pa je stvar posameznika. Za večino pa je operativni poseg mod, morda celo odstranitev enega izmed mod, zelo travmatična izkušnja. Z razvojem in napredkom tehnologije, lahko zdravniki namestijo umetno modo in s tem poskrbijo za zunanji izgled in estetiko, kar ima ugodne posledice na paciente.

One thought to “ULTRAZVOK TESTISOV”

  1. After checking out a number of the articles on your web site, I seriously appreciate your way of
    writing a blog. I saved as a favorite it to my bookmark webpage list and will be checking back soon. Please visit
    my web site as well and let me know how you feel.

Leave a Reply

Your email address will not be published.