Menstruacija brez skrbi

Tamponi, vložki ali kaj drugega? To je dilema, s katero se srečuje vsaka ženska, predvsem pa vsaka ženska razmišlja o tem, katera od teh možnosti bi bila najboljša, da bi menstruacija minila čim bolj brez skrbi. V zadnjem času poleg higienskih vložkov in tamponov za enkratno uporabo postaja priljubljena tudi menstrualna skodelica, nekatere ženske pa uporabljajo tudi pralne vložke iz blaga.

Naše mame in babice se še spominjajo časov, ko so namakale vložke iz blaga ali pinte, kot so jim tudi rekli, v škafih z mrzlo vodo, da so jih očistile krvi, nato pa so jih v velikih loncih prekuhavale na štedilniku. To je bilo nekaj običajnega, čeprav je bila menstruacija velik tabu, o katerem se ni govorilo. Danes se o tem več govori, vendar pa se večini žensk zdijo vložki in tamponi za enkratno uporabo velika pridobitev.

Po drugi strani higienski vložki in tamponi za enkratno uporabo onesnažujejo okolje, sploh glede na to, da jih vsaka ženska v življenju porabi ogromno. Tega se zaveda vedno več žensk, ki iščejo bolj ekološke rešitve. Med njimi so tudi pralni vložki, vendar pa jih je treba imeti kar nekaj paketov, so malce debelejši od vložkov za enkratno uporabo, poleg tega pa tudi ne vpijajo tako dobro, zato jih je treba večkrat menjati. To je še posebej nadležno takrat, ko je menstruacija močnejša. Dobro alternativo različnim vložkom in tamponom predstavlja menstrualna skodelica.

Zakaj je menstrualna skodelica boljša rešitev od vložkov in tamponov za enkratno uporabo? Ker jo lahko uporabite večkrat, ker z njo lahko prihranite, naredite nekaj odgovornega za okolje ter se hkrati počutite popolnoma brezskrbno. Menstruacija kar naenkrat ni več nekaj tako zelo nadležnega, saj je z vami vaša skodelica – to vedo vse ženske, ki so jo že uporabile in ji od takrat naprej popolnoma zaupajo, saj so z njo izjemno zadovoljne.

One thought on “Menstruacija brez skrbi

  1. Pretty nice post. I just stumbled upon your weblog and
    wished to say that I have really enjoyed browsing your blog posts.
    After all I will be subscribing to your feed
    and I hope you write again soon!

Leave a Reply

Your email address will not be published.