Letos me bo ščitila naravna krema za sončenje

Vsi vemo, da je kozmetika pogosto razlog najrazličnejših zdravstvenih težav, predvsem težav s kožo, vpliva pa tudi na druge organe. Poleti seveda ne gre brez kreme za sončenje, saj se vsi zavedamo, kako nevarna je lahko izpostavljenost sončnim žarkom, a po drugi strani nas vsako leto nekoliko prestrašijo tudi raziskave, ki pričajo o tem, da sredstva za zaščito kože vsebujejo najrazličnejše škodljive kemikalije, ki lahko tudi povzročajo raka, oziroma se pogosto tudi izkaže, da niso tako učinkovite, kot navajajo proizvajalci. Prav zaradi vsega tega sem se letos odločila, da mi bo delala na plaži družbo naravna krema za sončenje.

Preventiva je najbolj pomembna!

Da bi se izognili škodljivim vplivom sonca, je nujna preventiva. V prvi vrsti primerna oblačila in umik s sonca v času, ko so UV žarki najmočnejši, prav tako pa tudi spremljanje dnevnega UV indeksa. Ob dopustu na morju in na plaži je nujna zaščita s kremo za sončenje s primernim faktorjem, na katero pa seveda ne smemo pozabiti tudi ob drugih dneh – soncu namreč nismo izpostavljeni le na plaži, temveč tudi v mestu, ob vsakdanjih aktivnostih.
Sama se tega še kako zavedam, zato poleti vedno poskrbim, da sem zaščitena. Za obraz redno uporabljam naravno kremo za obraz z zaščitnim faktorjem, običajno pa si vselej, ko oblečem kratke rokave, nanesem zaščitno kremo tudi na vrat in roke. Kot rečeno, bo letos »navadno« kremo blagovne znamke, ki je na voljo v vsaki drogeriji, zamenjala nekoliko bolj posebna – naravna krema za sončenje. Ker ni pomembno zgolj to, da je koža zaščitena, temveč tudi, s kakšnimi snovmi jo zaščitimo.

Naravna krema za sončenje za vso družino

Če me skrbi za lastno kožo, potem gotovo veste, da me še toliko bolj skrbi za kožo mojih otrok. Otroška koža ni popolnoma razvita oziroma je nezrela, povrhnjica je veliko bolj prepustna, znojnice in lojnice še niso izoblikovane. Naravna krema za sončenje je torej za otroke še veliko bolj pomembna izbira. Nenazadnje otroci že tako dobijo vase dovolj »kemije«, predvsem s prehrano, kjer se ji danes dejansko ne moreš izogniti. A če se lahko, zakaj se ne bi – če postavljamo otrokom omejitve glede prehrane in se trudimo, da bi jih podučili o zdravem načinu življenja, potem jih podučimo še o zaščiti pred soncem in predvsem o naravni negi telesa. Čez leta nam bodo hvaležni!

Leave a Reply

Your email address will not be published.