Lastnosti laserskega merilnika Bosch GCL-25

Ponaša se z močno zgradbo in vzdržljivostjo, na določene dele pa nudi tudi doživljenjsko garancijo. Poleg tega, da ima možnost avtomatskega uravnavanja, uporablja tudi priznano ”QuickLink” tehnologijo, ki omogoča, da napravo hitro in enostavno pritrdimo na različne vrste podlage, bodisi z magnetom bodisi s čvrstim nosilcem. Domet laserskega žarka je 12 metrov, natančnost pa približno +- 0.8cm. Dodano vrednost predstavlja tudi možnost nihajnega nastavljanja žarkov, tako da lahko linije usmerimo pod določenim kotom. To nam lahko močno olajša npr. polaganje obloge po stopnicah. Bosch GCL-25 je majhna naprava, ki tehta nekaj več kot pol kilograma. Priloženi sta dve AA bateriji.

Pri gradnji in polaganju je ključnega pomena, da so stene narejene tako kot je zahtevano in ustrezajo načrtom gradnje. Osnovne funkcije najboljših laserskih nivelirjev bi morale zadoščati tovrstni uporabi. Močne, ponavadi rdeče črte nam dobro označijo ravnino in tako lahko vidimo, ali smo npr. polaganje izvedli pravilno in v liniji. To nam prihrani čas in energijo ter preprečuje napake, ki nas lahko drago stanejo.
DeWalt DW088K Self-Leveling Cross Line Laser je naprava, ki jo priporočamo tako domačim uporabnikom kot profesionalcem, saj ponuja vse potrebne funkcije in to za zelo spodobno ceno. Vodoravni in navpični laser imata natančnost 0.3cm in domet približno 9 metrov. DeWalt DW088K tehta zgolj okrog dva kliograma, tako da ga zlahka prenašamo. Pri nakupu je priložen tudi kovček za transport in shranjevanje. Naprava ima zelo močan in vzdržljiv okvir, ki dobro prenaša vodo in prah, ter magnete za pritrditev naprave na kovinsko podlago. Domet laserja je kar 50 metrov, kar je več kot dovolj še za tako veliko hišo ali pisarno. Avtomatsko uravnavanje laserja je izjemno natančno, vse do približno 4 stopinj. Priložene so tri AA baterije, medtem ko lahko očala, ki ščitijo oči in izboljšajo vidnost laserja, kupimo posebej.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *