Kelp

Ljudem kelp pomaga pri raznih težavah, povezanih s prebavo, obrambnimi nalogami organizma ter številnih drugih težavah.

Od najstarejših časov do danes človek išče rešitve za svoje zdravstvene težave in probleme. Danes je vedno bolj  aktualno spoznanje, da je najboljša preventiva. Torej skrbeti za svoje zdravje na način, da preprečimo nastanek bolezni in drugih zdravstvenih težav. Človeško telo je kompleksen organizem, kateri je med drugim sposoben sam ustvarjati obrambo pred negativnimi vplivi iz okolice. Preventivno ravnanje se tega zaveda.

Zato je ena bistvenih nalog preventivnega ravnanja zagotavljanje in vzdrževanje obrambnih sposobnosti človeškega organizma. Zelo pomembo pa je tudi telesu snovi, ki so koristne, vendar jih organizem ni sposoben sam zagotoviti. Ena takšnih snovi je jod. Znano je, da človeško telo joda ne proizvaja. Prav tako človeški organizem ne more shraniti velike količine joda. Nadomestek nudijo živila, ki so bogata z jodom. Ena od možnosti je kelp. Človeškemu primanjkljaju joda lahko kelp učinkovito koristi.

Zaradi joda lahko dobro delujejo funkcije prebave, pomaga pa tudi kot uspešen pri odpravljanju utrujenosti, izpadanju las, suhi koži ter številnih drugih težavah. Poleg tega je učinkovit zaradi vsebnosti klora, magnezija, kalcija, kalija ter drugimi minerali. Pomaga lahko ljudem, ki imajo težave z nohti in izpadanjem las. Ker deluje kot antibiotik pomaga pri ustvarjanju obrambe v času nastanka okužbe.  O koristnih učinkih se je dobro pogovoriti s strokovnjakom. Najboljši strokovnjaki so naš osebni zdravnik, dobrodošli so tudi strokovnjaki s področja prehrane.

Kelp je bogastvo številnih učinkovin, ki lahko v razmeroma kratkem času prinesejo številne koristi in izboljšanje kakovosti življenja.

Leave a Reply

Your email address will not be published.