Šatavari


Zakaj se šatavari priporoča predvsem ženskam? Za tiste, ki še za to niso slišali, gre za zelišče, običajno v obliki prehranskega dopolnila. Namreč, ženske ne samo, da imajo vsak mesec menstruacijo in pri tem čutijo razne težave, vsekakor so bolj izpostavljene nihanju razpoloženja in drugim zdravju škodljivim vplivom.

Če so vaše menstruacije boleče, če v tem času vaše razpoloženje niha, imate glavobole, močne krvavitve, odtekajo vam dojke in noge, primanjkuje enerigije, vas dajajo trebušni krči, ipd., boste verjetno pomsilile na kakšno protibolečinsko tableto. Seveda se zavedamo, da gre za kemične substance, ki nam v tem primeru pomagajo, pa vendar nam je običajno v tistem trenutku popolnoma vseeno in si samo želimo, da bolečine čimprej ponehajo. Zagotovo pa bi bile vse vesele naravne rešitve. In ta obstaja!

Rešitev je šatavari. Da pa ne bomo krivični in bi zelišče privoščili zgolj ženskam, je seveda namenjeno tudi moškim in raznim zdravstvenim težavam moških oziroma preprečevanju teh. Tako odlično deluje na reproduktivne organe obeh spolov in, zaradi česar se močno priporoča tako ženskam, kakor moškim. Hkrati povečuje odpornost organizma proti stresu, kar je učinek, ne glede na to, katerega spola smo. Ker krepi imunski sistem in deluje pritivnetno, je tudi iz tega razloga primeren za uživanje obeh spolov. Hkrati tudi podpira srce in srčno žilni sistem, odlično deluje na sečila in prebavni trakt. Torej, priproča se vsem, ne glede na spol. Vsekakor, pa glede na to, da močno olajša menstrualne težave, predvsem ženskam, ki se vsaki mesec spopadajo z enakimi težavami.

Ugotavljamo, da nam ni potrebno užiti nobenih tablet, ki bi lajšale naše bolečine ampak se lahko zanesemo na naravo in njene rešitve, ki so se doslej izkazale za najboljšo pomoč. Glede na to, da so nam te na voljo v prehranskem dopolnilu, seveda ni smiselno, da jih ne bi izrabili, sploh, ker nikakor ničesar ne izgubimo in lahko zgolj pridobimo.  

Leave a Reply

Your email address will not be published.