Menstrualna skodelica


Lahko bi rekli, da je človeško telo zelo zanimivo, če upoštevamo prav vse, kar se v njem dogaja. Sploh žensko, ki prenese pri porodu veliko bolečine in vsak mesec izloča kri, torej menstruacija. Ne glede na to, ali nam je ljuba ali ne, v mesecu je potrebno te dni prebroditi, čeravno znajo menstruacije biti neprijetne in tudi boleče. Nekoč smo reševali tako, da smo poznali zgolj vložke, potem tudi tampone, danes pa nam je na voljo menstrualna skodelica.

Zagotovo ste že slišali za menstrualno skodelico in je odlična rešitev za menstruacijo. Vemo, da v tem času, ko jo imamo, moramo nekako stvar regulirati in vso kri nekako »spraviti«, tako da nam slučajno ne steče in ni opaziti, da je menstruacija pri nas. Vložki, sploh v vročini, niso ravno prijetni, mogoče niti ne higienski, sploh če smo kje tako, da težko menjamo pravi čas. Hkrati se zna zgoditi, da se ta hitro napolni in tudi kaj steče mimo. Enako je tudi s tamponi. Ženske smo običajno takrat nervozne in se bojimo, da menstrualna kri »uide«. Zato smo tako hvaležne izumitelju menstrualne skodelice, ki resnično pomaga.

Menstrualna skodelica je zanesljivo odlična rešitev, ki nam pomaga v dneh menstruacije. Hkrati je tudi higienska in cenovno dostopna. Običajno so za večkratno uporabo, tako da nam je ni potrebno vsakič ponovno kupiti. Je pa pomembno, da jo redno čistimo po navodilih in skrbimo za higieno. Pri izbiri moramo biti pozorni, da je iz hipoalergenega materiala, medicinskega in nam nikakor ne more povzročiti nezaželenih stranskih učinkov. Pomembno je, da se prilega steni nožnice in zbrane tekočine ne absorbira. Kar je še prednost menstrualne skodelice, je definitivno, da ta preprečuje iztekanje tekočine iz nožnice in hkrati tudi skrbi za ravnovesje vaginalnega območja.

Vsekakor smo ženske nekako vajene dni v mesecu, ko imamo menstruacijo, kljub temu pa je lahko ta neprijetna. Z menstrualno skodelico, pa bomo zagotovo te dni vsaj mirnejše in brez strahu.  

One thought to “Menstrualna skodelica”

Leave a Reply

Your email address will not be published.